Миротворців ООН на Донбасі без згоди РФ не буде - Волкер

Миротворців ООН на Донбасі без згоди РФ не буде - Волкер

Укрінформ
Без згоди Росії розміщення міжнародної миротворчої місії на Донбасі неможливо.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер під час скайп-конференції з Відня, повідомляє "Європейська правда".

"Миротворчої місії не буде, якщо Росія на це не погодиться", – сказав він.

Читайте також: Росія може покласти край кризі на Донбасі, виконавши “Мінськ” — Волкер

За словами Волкера, замість миротворчої місії РФ пропонує надати охорону спостерігачам ОБСЄ.

"Вони фактично пропонують залишити їх війська на території Донбасу і надалі давати їм контролювати частину кордону України. Це суперечить Мінськими угодами", – зазначив спецпредставник Держдепартаменту.

Читайте також: Посол США в НАТО: Україна – в ТОПі нашого списку завдань

Він підкреслив, що фундаментальна відмінність міжнародної миротворчої місії полягає в тому, що вона передбачає присутність важкого озброєння і дасть можливість Україні контролювати свою кордон.

"Зараз немає ніякого контролю кордону на окупованій території. Це треба припинити. Міжнародні сили зможуть її контролювати. Крім того, у присутності миротворчої місії спостерігачів ОБСЄ зможуть у повному обсязі виконувати свою роботу", – додав Вокер.

Читайте також: Росія хоче заморозити свою агресію в Україні – Лінкявічус

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін на полях Ради міністрів ОБСЄ провів зустріч із спецпредставником Державного департаменту США по Україні Куртом Волкером.

7 грудня у Відні розпочалося 24-те засідання Ради міністрів ОБСЄ. У його роботі взяв участь державний секретар США Рекс Тіллерсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-