Порошенко нагородив колишніх прем'єра та спікера Литви�

Порошенко нагородив колишніх прем'єра та спікера Литви

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди України екс-спікеру Сейму Литовської Республіки Вітаутасу Ландсбергісу та екс-прем’єр-міністру Литви Андрюсу Кубілюсу.

Церемонія нагородження відбулася в Українській греко-католицькій церкві Пресвятої Трійці у Вільнюсі, повідомляє прес-служба глави держави. 

“В ході робочого візиту до Литовської Республіки Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди Вітаутасу Ландсбергісу та Андрюсу Кубілюсу за визначний особистий внесок у розвиток українсько-литовських міждержавних відносин”, - ідеться в повідомленні.

В АП розповіли, що під час зустрічі з українською громадою Литви Президент вручив орден Свободи Ландсбергісу, який був першим керівником відновленого парламенту - Сейму Литовської Республіки у 1990–1992 роках і спікером Сейму в 1996–2000 роках.

Читайте також: Лише сліпий може не помічати реформ в Україні - прем’єр Литви

Орден князя Ярослава Мудрого II ступеня Порошенко вручив прем'єр-міністру Литовської Республіки у 1999-2000 та 2008-2012 роках Кубілюсу.

Президент наголосив, що мав честь нагородити «великих синів литовського народу, які так багато зробили для становлення, відродження і розвитку Української держави».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у п’ятницю перебуває з робочим візитом у Литовській Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-