Засідання фракції БПП: Гончаренко назвав “гарячі” теми

Засідання фракції БПП: Гончаренко назвав “гарячі” теми

Укрінформ
На засіданні фракції "Блоку Петра Порошенка" у четвер вранці були присутні Президент України Петро Порошенко і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, обговорювали проект Бюджету-2018.

Про це розповів журналістам у Верховній Раді народний депутат, заступник голови депутатської фракції БПП Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На засіданні фракції йшлося про Державний бюджет на 2018 рік та антикорупційний суд. Питання обговорювали з прем'єр-міністром. Президент також висловив з цих питань свою позицію", - сказав Гончаренко.

За його словами, для глави держави питання державного бюджету "також є надзвичайно важливим", тому він щодо деяких бюджетних питань "висловлював свою позицію: підтримку, чи, навпаки, непідтримку". Він, зокрема, як зазначив Гончаренко, висловився проти ідеї уряду запровадити додаткове оподаткування на всі паливно-мастильні матеріали.

Народний депутат також розповів, що окрему увагу президент зосередив на питаннях створення антикорупційного суду. "Президент сказав, що він дуже засмучений тим, що досі не створена робоча група для підготовки законопроекту щодо антикорупційного суду. Якщо ця група не буде створена найближчими двома тижнями в Раді, він її створить особисто", – сказав Гончаренко.

За його словами, Порошенко також закликав відкликати депутатський законопроект про антикорупційний суд, аби він міг внести свій.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Порошенко вранці у четвер, 7 грудня, заявив, що внесе до Верховної Ради свій варіант законопроекту про створення антикорупційного суду, якщо народні депутати до кінця наступного тижня не подадуть свій.

8 листопада Порошенко звернувся з листом до голови Верховної Ради Андрія Парубія із пропозицією утворити робочу групу із напрацювання законопроекту "Про антикорупційні суди" з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

За словами глави держави, внесення ним нового законопроекту про Антикорупційний суд є неможливим через аналогічний законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.

Читайте також: У БПП планують впоратися з бюджетом-2018 ще до ночі

9 листопада Парубій кілька разів ставив на голосування пропозицію про відкликання законопроекту № 6011 "Про антикорупційні суди", але голосів на це не вистачало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-