Парубій відкрив Раду

Парубій відкрив Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він.

У залі зареєструвалося 350 депутатів.

Як повідомлялось, у вівторок, 5 грудня Верховна Рада запросила директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, генерального прокурора України Юрія Луценка, голову Служби безпеки України Василя Грицака на вечірнє пленарне засідання. Приводом до запрошення керівників силових відомств стали події навколо затримання екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

На вечірньому засіданні Луценко поінформував депутатів про встановлені факти щодо діяльності  Саакашвілі і його політичної сили «Рух нових сил» і можливої причетності до фінансування цієї діяльності бізнесмена Сергія Курченка.

Депутати заслуховували інформацію ГПУ бизько двох годин.

Читайте також: Рада розгляне законопроект про запобігання домашньому насильству

Закриваючи засідання, Голова ВР Андрій Парубій повідомив, що у середу, 6 грудня, планується продовжити заслуховування керівників правоохоронних органів. Верховна Рада в середу розгляне в другому читанні урядовий законопроект № 5294 «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким передбачено запровадження Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Згідно з порядком денним парламенту, окрім заслуховування керівників правоохоронних органів, планується розглянути також законопроекти соціального спрямування. Зокрема депутати розглянуть у другому читанні урядовий законопроект № 5294 «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким передбачено запровадження Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-