Рада розгляне законопроект про запобігання домашньому насильству

Рада розгляне законопроект про запобігання домашньому насильству

Укрінформ
Верховна Рада в середу розгляне в другому читанні урядовий законопроект «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким передбачено запровадження Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на її сайті.

Першим питанням планується розглянути законопроект № 2912 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткових гарантій соціального захисту дітей-інвалідів». Далі у блоці розгляду законопроектів у другому читанні планується розглянути законопроект № 4952 «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами», а також зазначений урядовий законопроект № 5294 та депутатський - №2016 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації».

Окрім того планується розглянути законопроект Кабінету Міністрів № 6710 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо соціального захисту осіб з інвалідністю)» та № 6647 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України».

О 15:00 розпочнеться урочисте засідання ВР, присвячене 100-річчю проведення першого Курултаю кримськотатарського народу.

Як повідомлялось, у вівторок, 5 грудня Верховна Рада запросила директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, генерального прокурора України Юрія Луценка, голову Служби безпеки України Василя Грицака на вечірнє пленарне засідання.

Читайте також: ВР може продовжити мораторій на продаж землі до 2019 року

На вечірньому засіданні Луценко проінформував депутатів про встановлені факти щодо діяльності колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі і його політичної сили «Рух нових сил» і можливої причетності до фінансування цієї діяльності бізнесмена Сергія Курченко. 

Депутати заслуховували інформацію ГПУ біля 2 годин.

Закриваючи засідання Голова ВР Андрій Парубій повідомив, що у середу, 6 грудня, планується продовжити заслуховування керівників правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-