Расмуссен виступає за зміцнення обороноздатності української армії

Расмуссен виступає за зміцнення обороноздатності української армії

Укрінформ
Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що українську армію необхідно забезпечити системами, які зможуть підвищити її обороноздатність.

Про це він заявив у вівторок на берлінському форумі з питань зовнішньої політики, організованому німецьким Фондом Кербера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, ми повинні надати Україні оборонні системи", - сказав політик.

Він повідомив, що у ході відвідування лінії розмежування кілька тижнів тому українські військові не просили зброї; для того, щоб захистити себе, вони просили більш безпечні системи комунікації, надійні тепловізори. "Я думаю, що ми повинні надати Україні ці системи", - повторив Расмуссен.

Він закликав Захід "в першу чергу зміцнити Україну, зробивши її більш здатною захистити себе і відбити агресію".

Читайте також: Шлях до "потепління" відносин Заходу і Росії пролягає через Київ - Расмуссен

Расмуссен також наголосив на важливості того, щоб зробити Україну більш економічно сильною. У ЄС говорять про так званий план Маршала для України, інвестиційний план, який сам політик "дуже підтримує".

"Підтримати розвиток України, щоб вона стала процвітаючою демократією і процвітаючою ринковою економікою - це найкраще, що можна зробити, щоб змусити Росію зрозуміти, що конструктивна співпраця з нами краща за конфронтацію", - заявив екс-генсек НАТО.

Він також вважає важливими підтримку трансатлантичної єдності між США та Європою, і посилення санкцій проти Росії, якщо вона не вживе кроків до повного виконання Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-