Посол Литви сказав, які “маленькі кроки” Україна має зробити на шляху до ЄС

Посол Литви сказав, які “маленькі кроки” Україна має зробити на шляху до ЄС

Укрінформ
Україна має право ставити за мету європейську інтеграцію, але наразі треба провести розпочаті реформи, щоб кожний пересічний українець відчув на собі їхні результати.  

Про це у виступі на національному форумі «Трансформація України» заявив посол Литви в Україні Марюс Януконіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо підсумувати цей рік, Україна суттєво наблизилася до Європи, і це об'єктивно - отримано безвізовий режим, вступила в дію Угода про асоціацію... Ми розуміємо, що очікування в суспільстві від Європи є набагато більшими. І звичайно, Україна має право мати ціль стосовно інтеграції в ЄС, як ми - Литва, балтійські країни й інші країни східної Європи мали. Але перш за все реформи, які сьогодні здійснюються, мають принести користь конкретним людям», - сказав Януконіс.

Він додав, що реформи мають здійснюватися не тому, що цього вимагає Угода про асоціацію, а для самих українців для покращення щоденного відчуття людей, якості життя, комфорту, віри у справедливість, у правову державу, її інститути.

За словами посла, не слід відразу очікувати швидких результатів таких масштабних реформ, які зараз проводяться в Україні, як медична, освітня, пенсійна та інші.

Читайте також: Євросоюз та НАТО і надалі підтримуватимуть Україну - посол Литви

«Можна почати з маленьких кроків, наприклад, створення належно чинних реєстрів, які надійно захищають право власності, зробити реєстрацію автомобілів набагато простішою, або відмовитися від обов'язкового виклику поліції при дрібних ДТП. Я наводжу ці конкретні приклади в нашій стратегічній дискусії тому, що вони теж важливі і їх легко зробити. Для цього не потрібно змінювати закони або проводити якусь складну політичну дискусію, це дуже просто, але це дуже впливає на життя конкретних людей», - підкреслив Януконіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-