Євросоюз та НАТО і надалі підтримуватимуть Україну - посол Литви

Євросоюз та НАТО і надалі підтримуватимуть Україну - посол Литви

Укрінформ
Європейський Союз і НАТО будуть і надалі підтримувати Україну у захисті її територіальної цілісності та здійсненні реформ.

Про це заявив посол Литви в Україні Марюс Януконіс на національному форумі "Трансформація України", повідомляє кореспондент Укрінформу

"Звичайно, Європейський Союз і НАТО будуть і далі підтримувати Україну і українські реформи", - сказав Януконіс.

У цьому контексті він додав, що важко знайти іншу таку організацію, як НАТО, яка так послідовно підтримувала б територіальну цілісність України і захищала право Української держави на оборону і безпеку.

Посол також акцентував, що Європейський Союз надає Україні допомогу в рамках різних програм зі здійснення реформ і трансформації держави.

"Ми хотіли б, щоб ці програми використовувалися краще, тому що не всі ресурси, які отримує Україна, вона застосовує. Для цього потрібні якісні проекти і належний та прозорий механізм їх виконання", - акцентував дипломат.

Читайте також: Конфлікт навколо Саакашвілі має вирішитись за законом - посол Литви

У цьому контексті Януконіс нагадав, що відомі литовські політики запропонували новий план допомоги Україні - так званий план Маршалла, і зараз ведеться дискусія з українськими партнерами і міжнародними організаціями та фінансовими установами щодо створення таких механізмів, які забезпечили б більше зростання економіки України і надали імпульс для подальших реформ.

Посол зазначив, що цей план допомоги стосується економічної складової розвитку України, водночас такі форуми, як "Трансформація України", могли б насправді стати всеохоплюючим системним суспільним проектом.

"Я думаю, що таких об'єднуючих ініціатив найбільше чекає від України європейська спільнота", - резюмував посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-