Координатор ОБСЄ в Україні: ми здійснюємо близько 40 проектів на рік

Координатор ОБСЄ в Україні: ми здійснюємо близько 40 проектів на рік

Укрінформ
Координатор проектів ОБСЄ в Україні та Офіс Ради Європи в Україні консолідували і скоординували зусилля для просування реформ у ключових сферах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідні Листи про співпрацю підписали 4 грудня координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Вайдотас Верба та голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг.

"Наразі ОБСЄ здійснює в Україні близько 40 різноманітних проектів на рік, починаючи від конституційної і судової реформи і закінчуючи допомогою в гуманітарному розмінуванні на сході України. Спектр дуже великий, а запитів у 4-5 разів більше, ніж ми робимо... Цей формат співпраці дасть нам змогу спільно з Офісом Ради Європи в Україні планувати, здійснювати, моніторити, пропонувати якісь ініціативи в Україні", -  сказав на брифінгу після підписання листів Верба.

Він розповів, що співпраця ОБСЄ і Ради Європи у плані допомоги Україні триває вже понад 10 років, але відтепер організації здійснюватимуть постійний обмін інформацією про свої актуальні проекти і проводитимуть спільні заходи.

Читайте також: Канада в ОБСЄ зосередиться на незаконній анексії Криму

Мортен Енберг у свою чергу зазначив, що сьогодні існує значний потенціал для розширення співпраці цих організацій, оскільки мандати Ради Європи та ОБСЄ багато в чому збігаються.

"Наші організації вже досягли певного рівня співпраці в Україні. Синергія сприятиме отриманню кращих результатів та підвищенню ефективності використання ресурсів", - акцентував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-