Луценко: Весь апарат агентів НАБУ наразі є поза законом

Луценко: Весь апарат агентів НАБУ наразі є поза законом

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що всі агенти Національного антикорупційного бюро знаходяться поза законом.

Про це він сказав в інтерв'ю "ТСН.Тиждень".

"Вони використовують незаконні методи провокації. Ніхто з них не допущений до державної таємниці. Але їм надаються матеріали прослуховування СБУ, що є кримінальним злочином. Вони самі використовують в Україні незареєстровану прослуховуючу техніку, яка завезена контрабандним шляхом. Отримані з неї матеріали вони використовують у своїй роботі. Це величезний букет нелегального угруповання, яке діє нелегальними методами нелегальною апаратурою. Тепер я розумію всю повноту проблеми НАБУ. Весь апарат агентів наразі є поза законом", - заявив Луценко.

Читайте також: НАБУ наслідує методи радянського КДБ - Шкіряк

Також він вкотре наголосив, що агенти НАБУ були набрані в обхід конкурсів, що суперечить закону.

"Так звані агенти НАБУ набрані з порушенням закону. Закон вимагає всіх працівників набирати на відкритому конкурсі. Однак десятки агентів, в тому числі й ті двоє, які були зафіксовані на конспіративній квартирі, обрані на закритих процедурах, що суперечить закону", - зазначив глава ГПУ.

Читайте також: Обшуки в "секретних" квартирах НАБУ зірвали всі операції під прикриттям – Ситник

Нагадаємо: НАБУ згорнуло всі операції під прикриттям після того, як в результаті "зливу" був затриманий агент, який "вів" першого заступника голови Державної міграційної служби Діну Пимахову.

Зі свого боку, в НАБУ 30 листопада заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ та Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один "з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України".

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо Пімахової.

Читайте також: Ситник обіцяє розслідувати порушення під час обшуків у "таємному офісі" НАБУ

Директор НАБУ Артем Ситник після зустрічі з Луценком заявив, що нікого з НАБУ не затримають після операції у Міграційній службі.

Пізніше НАБУ опублікувало запис переговорів у справі про корупцію в Міграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-