НАБУ наслідує методи радянського КДБ - Шкіряк

НАБУ наслідує методи радянського КДБ - Шкіряк

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що у своїй оперативній роботі співробітники Національного антикорупційного бюро України наслідують методи діяльності КДБ СРСР.

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV, коментуючи випадок зі спробою детектива Антикорупційного бюро дати хабар першій заступниці голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій. 

За його словами, антикорупційний орган не може діяти аморальними методами, такої практики немає в жодній країні світу.

"Так діяло тільки КДБ. Це був їхній метод роботи - "узяти на гачок", спровокувати, а потім використовувати для отримання тієї чи іншої інформації", - сказав Шкіряк.

Читайте також: Ситник запевняє, що всіх агентів НАБУ під прикриттям ретельно перевірили

"Я не хочу, щоб НАБУ діяло так, як діяло радянське КДБ. Я не хочу такого антикорупційного органу, який діє незаконними методами... Я хочу, щоб НАБУ діяло згідно із законом і розкривало корупційні схеми законними методами", - наголосив радник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада у Державній міграційній службі заявили про затримання "агента" НАБУ під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Сама чиновниця ДМС заперечує вимагання хабара в агента НАБУ. 

Зі свого боку, в НАБУ 30 листопада заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ та Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один "з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України".

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо Пімахової.

Директор НАБУ Артем Ситник після зустрічі з Луценком заявив, що нікого з НАБУ не затримають після операції у Міграційній службі.

Пізніше НАБУ опублікувало запис переговорів у справі про корупцію в Міграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-