Ситник запевняє, що всіх агентів НАБУ під прикриттям ретельно перевірили

Ситник запевняє, що всіх агентів НАБУ під прикриттям ретельно перевірили

Укрінформ
Інформація про те, що працівники підрозділу офіцерів під прикриттям НАБУ є люди, які не проходили конкурсу, але при цьому працюють і мають доступ до таємних документів, не відповідає дійсності.

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Це дійсно були штатні працівники НАБУ, був проведений конкурс і були затверджені всі відповідні нормативні документи. Але всі документи з приводу конкурсного відбору цих осіб, вони є, але вони приймалися як з урахування вимог закону про НАБУ, так і з урахуванням законодавства про державну таємницю, оскільки діяльність цих працівників пов'язана з державною таємницею... Якщо хтось думає, що там є якісь порушення, то це не відповідає дійсності”, - сказав Ситник.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що, вивчаючи ситуацію із затриманням співробітника НАБУ, дізнався, що агенти НАБУ, штатні негласні співробітники, всупереч закону не були допущені до конкурсу і всупереч закону допущені до секретної інформації.

Читайте також: Оприлюднення прізвища "агента Катерини" Ситник назвав "совковим врєдітельством"

Як повідомлялося, 29 листопада у Державній міграційній службі заявили про затримання "агента" НАБУ під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Сама чиновниця ДМС заперечує вимагання хабара в агента НАБУ. 

Зі свого боку, в НАБУ 30 листопада заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ та Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один "з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України".

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо Пімахової.

Директор НАБУ Артем Ситник після зустрічі з Луценком заявив, що нікого з НАБУ не затримають після операції у Міграційній службі.

Пізніше НАБУ опублікувало запис переговорів у справі про корупцію в Міграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-