Ситник обіцяє розслідувати порушення при обшуках у

Ситник обіцяє розслідувати порушення при обшуках у "таємному офісі" НАБУ

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник обіцяє провести службове розслідування дій Генпрокуратури та Служби безпеки України стосовно порушень, які були при обшуках у "таємному офісі" НАБУ.

Про це він сказав на брифінгу на тему "Роз'яснення подій щодо зриву спецоперації НАБУ з викриття корупції в Державній міграційній службі України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз проводимо службове розслідування з приводу того, що відбулося, побачимо, які порушення були при обшуках. Всім цим діям має бути надана правова оцінка", - сказав Ситник.

За словами Ситника, обшуки у працівників Національного антикорупційного бюро та їхніх родичів у справі про корупцію в Державній міграційній службі супроводжувалися пошкодженням майна.

Як повідомлялося, 29 листопада у Державній міграційній службі заявили про затримання "агента" НАБУ під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Сама чиновниця ДМС заперечує вимагання хабара в агента НАБУ.

Читайте також: Оприлюднення прізвища "агента Катерини" Ситник назвав "совковим врєдітельством"

Зі свого боку, в НАБУ 30 листопада заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ та Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один "з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України".

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо Пімахової.

Директор НАБУ Артем Ситник після зустрічі з Луценком заявив, що нікого з НАБУ не затримають після операції у Міграційній службі.

Пізніше НАБУ опублікувало запис переговорів у справі про корупцію в Міграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-