Обшуки у

Обшуки у "секретних" квартирах НАБУ зірвали всі операції під прикриттям – Ситник

Оновлено
Укрінформ
Через обшуки на конспіративних приміщеннях Національного антикорупційного бюро України було зірвано всі спецоперації, які здійснювалися підрозділом офіцерів під прикриттям НАБУ.

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зірвати всі операції, які здійснюються підрозділом офіцерів під прикриттям НАБУ, - саме це було головною метою проникнення в конспіративні приміщення НАБУ. Ця мета досягнута. Операції, на жаль, припинені", - сказав Ситник.

За його словами, робота цього підрозділу через це буде переформатована.

Ситник назвав проведення цих обшуків у конспіративних приміщеннях НАБУ "недопустимими".

"Я хотів би відверто сказати, що якщо хтось думає, що ми не володіємо інформацією про конспіративні приміщення інших правоохоронних органів, то співробітники цих органів глибоко помиляються. В нас є така інформація, але поки я - директор НАБУ, ми не можемо дозволити собі таких дій, як би ми не ставилися один до одного. І мені дивно, що такі дії допущені працівниками правоохоронних органів, які  усвідомлюють, наскільки важко будувати такі підрозділи", - наголосив директор НАБУ.

За його словами, в результаті цих обшуків дані про агентурну мережу НАБУ все ж таки розкрито не було.

"Одна з цілей - отримання інформації про агентурну мережу НАБУ - не досягнута. Ціль щодо залякування працівників Бюро - не досягнута", - додав Ситник.

Читайте також: Обшуки в НАБУ: Холодницький каже, ЗМІ "домалювали" факти

Як повідомлялося, 29 листопада у Державній міграційній службі заявили про затримання "агента" НАБУ під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Сама чиновниця ДМС заперечує вимагання хабара в агента НАБУ. 

Зі свого боку, в НАБУ 30 листопада заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ та Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один "з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України".

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо Пімахової.

Директор НАБУ Артем Ситник після зустрічі з Луценком заявив, що нікого з НАБУ не затримають після операції у Міграційній службі.

Пізніше НАБУ опублікувало запис переговорів у справі про корупцію в Міграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-