Клімкін може зустрітися з угорським колегою після

Клімкін може зустрітися з угорським колегою після "венеціанських висновків"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що є домовленість про зустріч із міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто.

Про це він сказав сьогодні в Ужгороді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є попередня домовленість про зустріч із колегою Сіярто. Вона відбудеться за кілька днів до чи за кілька днів після висновків Венеційської комісії (щодо мовної статті закону про освіту, - ред.)", - зазначив Клімкін.

Разом із тим, відповідаючи на запитання журналістів, він заявив, що так зване угорське питання штучно політизоване, а шлях до його вирішення лежить через відкритий діалог з громадою. Впровадження закону про освіту, на думку міністра, - це наша, українська справа, ми так дбаємо про угорську громаду в Україні, оскільки маємо дати українським угорцям шанс на майбутнє, в тому числі і завдяки володінню державною мовою.

Читайте також: Клімкін про кордон з Угорщиною: тепловізор не "пробиває" кукурудзу

Як уже повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Павло Клімкін в межах робочої поїздки на Закарпаття зустрівся з представниками угорської громади в місцях компактного проживання етнічних угорців у Берегові, а також поспілкувався з учнями двох гімназій, викладачами та представниками угорської громади, обговорив освітній закон з представникам угорської меншини та оглянув державний кордон з Угорщиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-