Порошенко та посол Іспанії підтвердили підтримку цілісності обох держав

Порошенко та посол Іспанії підтвердили підтримку цілісності обох держав

Укрінформ
Президент Петро Порошенко та посол Іспанії Сильвія Кортес Мартін підтвердили обопільну незмінну підтримку територіальної цілісності України та Іспанії, зокрема у контексті останніх подій навколо Каталонії.

Це питання було порушено під час церемонії прийняття вірчіх грамот Президентом України Петром Порошенком від послів Індонезії, В'єтнаму, Австралії та Іспанії, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Під час розмови з послом Іспанії Сильвією Кортес Мартін співрозмовники підтвердили обопільну незмінну підтримку територіальної цілісності України та Іспанії, зокрема у контексті останніх подій навколо Каталонії. Глава держави висловив сподівання, що Іспанія підтримає продовження санкцій проти РФ через її агресію проти України. У свою чергу, посол Іспанії подякувала за надзвичайну підтримку територіальної цілісності Королівства", - йдеться у повідомленні.

Порошенко та Сильвія Кортес Мартін дійшли згоди про наявність значного потенціалу для поглиблення взаємодії між Україною та Іспанією у торговельно-економічній та інвестиційній сферах. Було також відзначено важливість підтримання регулярних контактів на найвищому рівні, у тому числі шляхом обміну візитами на найвищому рівні.

Читайте також: Арештовані політики Каталонії визнали владу Мадрида і просяться на волю - ЗМІ

Президент висловив переконання, що найближчим часом буде віднайдено позитивне рішення за Угодою про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, що забезпечить її підписання.

Порошенко подякував Королівству Іспанія та Австралії за співавторство в проекті оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в АР Крим та м. Севастополь, Україна», внесеній Україною на розгляд 72-ї Генеральної асамблеї ООН, а також висловив сподівання на підтримку Республікою Індонезія та Соціалістичною Республікою В’єтнам зусиль міжнародного співтовариства у захисті прав і свобод мешканців Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-