Миротворці на Донбасі: Путін спробує обвести усіх навколо пальця - прем'єр Литви

Миротворці на Донбасі: Путін спробує обвести усіх навколо пальця - прем'єр Литви

Ексклюзив
Укрінформ
Росія може використати спровоковані нею ж самою заворушення на окупованих територіях Донбасу і спробувати ввести туди свої так звані "блакитні шоломи", не чекаючи на якісь рішення в ООН.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив екс-прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс.

"Я б не здивувався, якщо Москва самостійно, без будь-яких узгоджень, вирішила ввести туди свої "блакитні шоломи"... через напружену ситуацію в Луганську. І це попри те, що ця ситуація якраз і спровокована угрупованнями, які повністю керуються з Москви", - заявив Кубілюс.

Він підкреслив, що президент Росії Володимир Путін як завжди хоче усіх обвести навколо пальця, зробити свій хід і поставити усіх перед фактом.

"Так було в Сирії, так було у випадку з Кримом. Тут можна сподіватися на будь-які несподіванки", - констатував литовський політик.

Читайте також: Чалий сказав, що має передувати введенню миротворців ООН на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) відбулося загострення ситуації, пов'язане із боротьбою за владу між злочинними угрупованнями ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького та так званого "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета. На думку експертів, цей конфлікт є наслідком протистояння між групою впливу ФСБ Росії, яка є куратором Корнета, та групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова, яка стоїть за Плотницьким.

У четвер, 23 листопада, стало відомо, що Плотницький зі своїм оточенням втік з Луганська до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-