Чалий сказав, що має передувати введенню миротворців ООН на Донбасі

Чалий сказав, що має передувати введенню миротворців ООН на Донбасі

Укрінформ
Про перспективи введення миротворчої місії ООН на сході України можна буде говорити, коли генеральний секретар Організації прийме рішення про відправку так званої "Assessment Mission" - оціночної місії в регіон.

Такий коментар озвучив у понеділок у Вашингтоні посол України в США Валерій Чалий, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Процедури (щодо підготовки місії миротворців ООН на сході України – ред.) тривають, і перше рішення, яке має бути прийняте, це надсилання так званої "Assessment Mission", тобто спеціальної місії, яка має передувати введенню миротворців в Україну", - зауважив український дипломат.

Читайте також: Посол Чалий: у Білому домі дійсно підтримують надання зброї Україні

Він уточнив, що це рішення має прийняти генеральний секретар ООН.

"І таке звернення Президент України озвучив ще в вересні в Нью-Йорку на персональній зустрічі з паном Гутеррішем", - нагадав Чалий.

Тому, за словами дипломата, "говорити про перспективи миротворчої місії на сході України можна буде, коли буде зроблений перший крок - "Assessment Mission".

Читайте також: Генерал ЗСУ розповів, як бойовики можуть перешкоджати введенню миротворців

Він також підкреслив, що позиція України щодо миротворців ООН на Донбасі є принциповою. За його словами, "повинна бути прийнята резолюція, яка говорить саме про розташування миротворчого контингенту на всій території, включно з кордоном", бо основна мета - принести мир, а не заморозити конфлікт.

"Як це відбувається зараз, ми підтримуємо і зусилля спецпредставника США Курта Волкера, і всі зусилля представників Німеччини й Франції в переговорному процесі", - зазначив посол України в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-