Посол Чалий: у Білому домі дійсно підтримують надання зброї Україні

Посол Чалий: у Білому домі дійсно підтримують надання зброї Україні

Укрінформ
Посол України в США Валерій Чалий підтвердив, що Рада національної безпеки США займає позицію на підтримку надання Україні американської летальної зброї оборонного характеру.

Так він прокоментував публікацію в американських ЗМІ про те, що РНБ рекомендувала президенту Трампу прийняти таке рішення, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Всі мої контакти й попередні зустрічі в Раді національної безпеки підтверджують, що в РНБ є підтримка України не тільки загальна, але й стосовно надання оборонних озброєнь",- зазначив посол.

Читайте також: Держдеп США дав "зелене світло" поставкам протитанкових Javelin до Грузії

Водночас, він зауважив, що президент США все ж має прийняти власне рішення.

"Зараз розглядається новий законопроект про виділення коштів по лінії Пентагону, і в цьому документі є $300 млн для України, в тому числі на летальну зброю оборонного характеру - до $50 млн. Палата представників і Сенат проголосували, очікується підпис президента Сполучених Штатів", - нагадав дипломат.

Читайте також: Україна не змогла б протистояти агресії Кремля без міжнародної підтримки - Клімкін

Крім того, підкреслив він, усі поради президенту щодо такого роду озброєнь прийняті і Пентагоном, і Державним департаментом.

"Уся велика підготовча робота проведена. Залишається рішення президента США, який має в для цього і кошти, і політичні поради", - зазначив Чалий.

Нагадаємо: минулого тижня центральний американський телеканал ABC News із посиланням на джерело в Білому домі повідомив, що РНБ запропонувала президенту Трампу варіант виділення Україні гранту в розмірі $47 млн на купівлю американської оборонної зброї для стримування російської агресії. У цьому зв'язку уточнюється, що йдеться, в тому числі, надсучасні протитанкові ракети Javelin виробництва США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-