Рада нацбезпеки США схвалила грант у $47 мільйонів на зброю для України - ABC

Рада нацбезпеки США схвалила грант у $47 мільйонів на зброю для України - ABC

Укрінформ
Президенту США Дональду Трампу буде запропоновано варіант схвалення виділення Україні гранту в розмірі 47 мільйонів доларів на купівлю американської оборонної зброї для стримування агресії РФ. 

Про це у п'ятницю повідомив телеканал ABC News з посиланням на офіційного представника Держдепу.

"Рада національної безпеки вирішила під час засідання у вівторок дати "зелене світло" на виділення гранту у розмірі 47 мільйонів доларів уряду України на купівлю американської оборонної зброї, включаючи потужні протитанкові ракети Javelin", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Трамп та Конгрес США повинні схвалити продаж протитанкових ракет. За словами представника Держдепу, у найближчі тижні відбудеться зустріч, присвячена обговоренням цієї теми.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Меттіс з червня обговорюють питання про допомогу з озброєнням України, в тому числі протитанковими ракетами, що вимагає схвалення президента і конгресу.

Читайте також: Білий дім відреагував на вето Росії про розслідування хіматаки в Сирії

Напередодні колишній посол США в Україні, а нині - науковий співробітник аналітичного центру Brookings Institution Стівен Пайфер поділився з Укрінформом інформацією про те, що більшість ключових фігур в адміністрації Трампа підтримує ідею надання Україні летальної зброї, і є велика надія на те, що чинний президент США ухвалить таке рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-