Білий дім відреагував на вето Росії про розслідування хіматаки в Сирії

Білий дім відреагував на вето Росії про розслідування хіматаки в Сирії

Укрінформ
Росія показала, що не поважає стандарти міжнародної поведінки про застосування хімічної зброї, наклавши вето на резолюцію про продовження роботи міжнародної місії з розслідування випадків застосування хімічної зброї в Сирії.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Наклавши вето на продовження мандату Спільного механізму ООН-ОЗХЗ, Росія послала чіткий сигнал про те, що вона не цінує життя жертв атак із застосуванням хімічної зброї або не поважає адекватні стандарти щодо міжнародних підходів до використання такої зброї", - йдеться у заяві Білого дому.

У Вашингтоні вважають, що Росія таким чином знову захистила режим президента Сирії Башара Асада та терористів, які застосовують хімічні атаки.

Читайте також: Радбез ООН не підтримав російський проект резолюції щодо Сирії

Як зазначається, США і далі наполягатимуть у Радбезі ООН на продовженні роботи міжнародної місії, яка дасть висновок про винних у смерті цивільних у Сирії під час застосування хімічної зброї. Таким чином вони посилають чіткий сигнал про те, що використання хімічної зброї не буде допустимим ніким і ніде.

Російська делегація зірвала так званий технічний проект резолюції, запропонований в РБ ООН Японією, який дозволив би на місяць продовжити мандат Спільного механізму ООН-ОЗХЗ, щоб досягти довготривалого консенсусу з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-