Клімкін каже, що не варто чекати від саміту Східного партнерства якихось перемог

Клімкін каже, що не варто чекати від саміту Східного партнерства якихось перемог

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що від саміту Східного партнерства у Брюсселі 24 листопада не варто очікувати проривних політичних рішень.

Про це він розповів під час спілкування з журналістами перед засіданням уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо Східного партнерства. Це не є якась політична рамка для нас, це такий кошик з інструментами, щоб нам працювати далі над реформами... Щодо політичної рамки - ну, яка спільна рамка може бути за визначенням з Білорусією чи Вірменією? Аж ніякої. Тому не очікуйте від цього саміту якихось перемог, політичних рішень. Східне партнерство не про це", - сказав Клімкін.

Водночас він зауважив, що саміт Східного партнерства може стати цінним у плані схвалення так званої "Візії-2020" для України, розробленої Єврокомісією.

За його словами, ця "візія" передбачає розширення фінансової та інституційної допомоги Україні, розширення діяльності Європейського інвестиційного банку, Європейського інвестиційного фонду, надання мікрокредитів тощо.

Читайте також: Єльченко розповів про розбіжності позицій США і РФ щодо миротворців на Донбасі

Клімкін також додав, що наразі працює з міжнародними колегами над так званим Європейським інвестиційним планом, але наголосив, що згідно з ним гроші не просто надаватимуться, а допомога надаватиметься в рамках загальних пріоритетів на посилення української економіки, зокрема, серед пріоритетів - інфраструктура, розвиток новітніх технологій та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-