Провал коаліційних переговорів у ФРН не загрожує політиці щодо України - експерт

Провал коаліційних переговорів у ФРН не загрожує політиці щодо України - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Провал коаліційних переговорів не представляє загрози політиці ФРН відносно України, зокрема в питанні продовження санкцій проти РФ у грудні цього року.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив співробітник німецького відділення Фонду Маршалла, експерт з Центральної і Східної Європи Йорг Форбріг.

«Я думаю, це не має ніякого прямого впливу на Україну і на продовження санкцій», - сказав політолог.

Він зазначив, що нинішній уряд і канцлер виконуватимуть свої функції аж до моменту формування нового кабінету. Вони мають право приймати рішення, хоча і з деякими обмеженнями, зокрема - не можуть виступати з новими важливими ініціативами або принципово відходити від колишньої політики. 

Читайте також: Прощавай, «Ямайко», або Політична криза в Німеччині

«Україна не повинна нервувати в цій політичній ситуації», - зазначив Форбріг. 

Він додав, що процес формування уряду в Німеччині може бути складним, але це «не серйозна політична криза». 

В той же час, за словами експерта, повільний процес формування уряду в одній з найважливіших держав-членів ЄС може бути «проблематичним» в європейських справах. «Ми знаємо, що є тимчасове вікно для Європейського Союзу до початку 2019 року, до виходу Великої Британії з ЄС, і необхідність до того часу провести ряд реформ в ЄС», - підкреслив Форбріг. 

Як повідомлялося, 19 листопада лідери Вільної демократичної партії Німеччини оголосили про вихід з переговорів про створення правлячої коаліції з партією ХДС/ХСС і «зеленими». Права партія «Альтернатива для Німеччини» закликала Меркель піти у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-