У центрі Праги розгорнули прапор України, щоб нагадати про агресію РФ

У центрі Праги розгорнули прапор України, щоб нагадати про агресію РФ

Відео
Укрінформ
У центрі Праги під час відзначення річниці Оксамитової революції активісти розгорнули український прапор, щоб привернути увагу до подій в Україні, які останнім часом відійшли на другий план у чеських ЗМІ.

Про це активісти з групи «Капутін» заявили у Facebook, повідомляє Радіо Свобода

«Чому ми несемо український прапор? Тому що ми не тільки чехи, що пригадують падіння тоталітарного режиму в нашій країні в 1989 році, але передовсім – європейці, які люблять свободу, і не забувають про боротьбу України за свободу і демократію», – йдеться в заяві

Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні перформанси з протестом проти російської агресії, зокрема, активісти протестували під відділеннями російських банків в Чехії, приходили до празького Граду, головної туристичної точки Праги, з портретами бранців Кремля.

Читайте також: Європа може використати досвід України для захисту від Росії

«Україна стикається з проблемами при побудові демократичної правової держави. Але це не змінює того факту, що українці обрали свободу і європейський напрямок, і готові це виборювати ціною власного життя. Тому Україна і надалі залишається натхненням для європейських народів, що також стикаються з загрозою втрати незалежності, з втручанням Росії у свої внутрішні справи і з популістами, що тягнуть їх в напрямку, протилежному від Європи і свободи», – повідомили активісти.

17 листопада в Чехії відзначили День боротьби за свободу і демократію, що є державним святом. Цього дня вшановують пам’ять чеських студентів, страчених 1939 року нацистами за протест проти окупації (саме тому цей же день проголошений Міжнародним днем студентства), а також студентські демонстрації, які відбулися цього ж дня 1989 року у Празі й Братиславі і жорстокий розгін яких призвів до Оксамитової революції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-