Реінтеграція Донбасу: комітет ВР не може дійти згоди щодо однієї статті - депутат

Реінтеграція Донбасу: комітет ВР не може дійти згоди щодо однієї статті - депутат

Укрінформ
Нардеп від НФ Ігор Лапін вважає, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде ухвалений до кінця 2017 року.

Про це він повідомив журналістам у кулуарах Верховної Ради, коментуючи законопроект №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Думаю, до кінця року законопроект про реінтеграцію ухвалять. В принципі, залишилась одна 10 стаття - комітет не може дійти згоди стосовно того, що ж таке приміщення товарів і що ж вони мають на увазі під словом "товари". Я думаю, що цю десяту статтю ми поправимо і все буде добре", - сказав Лапін.

Як повідомлялося, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Читайте також: Справа про фінансування ОРДЛО: в одеського забудовника знайшли 20 мільйонів

6 жовтня парламент проголосував за нього, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

6 листопада комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони переніс розгляд поправок до законопроекту №7163 на 8 листопада через відсутність кворуму.

Робоча група за участю представників Мін'юсту, МЗС, АП 8 листопада на засіданні комітету рекомендувала при доопрацюванні законопроекту про реінтеграцію Донбасу вказати дату окупації РФ території України - 20 лютого 2014 року і змінити його назву.

Президент Петро Порошенко закликав Комітет з національної безпеки і оборони активізувати роботу над підготовкою до розгляду у другому читанні  законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Водночас, група позафракційних народних депутатів внесла поправку до цього законопроекту, якою пропонується зобов'язати Кабінет міністрів розірвати дипломатичні відносини з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-