Справа про фінансування ОРДЛО: в одеського забудовника знайшли 20 мільйонів

Справа про фінансування ОРДЛО: в одеського забудовника знайшли 20 мільйонів

Фото
Укрінформ
Співробітники Управління СБУ в Одеській області виявили і вилучили 20 мільйонів гривень і більше ста печаток фіктивних підприємств під час санкціонованих обшуків в офісах однієї з будівельних компаній Одеси, яку пов’язують із фінансуванням бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє прес-підрозділ одеського управління СБУ.

"Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, сьогодні відбувалися обшуки в офісних приміщеннях одеської будівельної компанії та в місцях проживання фігурантів справи. До кінця робочого дня 16 листопада слідчі СБУ вилучили фінансово-господарську документацію, понад двадцять мільйонів гривень готівкою, понад ста печаток фіктивних підприємств", - зазначили в СБУ.

Читайте також: Біля одеського "Привозу" шукали бомбу, а знайшли зброю з набоями

Наразі слідством досліджуються обставини використання зазначених підприємств та грошей у схемі фінансування тероризму за участю колишнього депутата Одеської міської ради.

Оперативно-слідчі дії тривають.

Як повідомило Укрінформу джерело у Службі безпеки України, до фінансування "ДНР" і "ЛНР" через будівельний бізнес в Одесі причетний колишній депутат Верховної Ради Ігор Марков. Слідчі досліджують обставини використання будівельних підприємств та грошей у схемі фінансування тероризму за участю цього екс-нардепа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-