Антикорупційний суд: комітет ВР дав

Антикорупційний суд: комітет ВР дав "зелене світло" президентському законопроекту

Укрінформ
Парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Раді повернути депутатський законопроект про Антикорупційний суд його авторам. 

Це рішення дасть змогу Президентові зареєструвати законопроект свого авторства, повідомив у Facebook перший заступник голови комітету Леонід Ємець (фракція "Народний фронт").

"Дорогу Антикорупційному суду відкрито. Щойно комітет правової політики та правосуддя ухвалив рішення про рекомендацію Верховній Раді повернути депутатський законопроект суб'єктам ініціативи (згідно з їхньою заявою). Нагадаю, що саме цей законопроект є тією обставиною яка не дає можливості Президенту внести законопроект свого авторства, як те рекомендує Венеційська комісія", - написав Ємець.

Читайте також: Активісти запустили модуль, що аналізує декларації чиновників

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада Верховна Рада вкотре не змогла відкликати депутатський законопроект про Антикорупційний суд.

8 листопада Президент Петро Порошенко звернувся з листом до Голови Верховної Ради Андрія Парубія із пропозицією утворити робочу групу із напрацювання законопроекту "Про антикорупційні суди" з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії. За словами глави держави, внесення ним нового законопроекту про Антикорупційний суд є неможливим через аналогічний законопроект № 6011, який все ще включений до порядку денного сесії Верховної Ради, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.

Порошенко 11 листопада заявив, що після надання йому відповідних пропозицій від парламенту внесе до Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-