Нардепи розійшлися до вівторка

Нардепи розійшлися до вівторка

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закрила пленарне засідання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До зустрічі 14 листопада о 10 годині на черговому ранковому засіданні», - сказала вона.

Наступний тиждень у парламенту буде пленарним.

Як повідомлялось, 9 листопада Рада внесла зміни в Державний бюджет на 2017 рік, передбачивши збільшення на 7,6 млрд гривень видатків на надання субсидій за оплату житлово-комунальних послуг.

Окрім того, депутати прийняли закон про житлово-комунальні послуги, яким передбачається порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг.

Читайте також: Нові штрафи і 50 км/год: уряд передає Раді зміни до ПДР

Потреба у його ухваленні виникла після того, як 1 липня 2015 року набрав чинності закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Він зафіксував, що у багатоквартирному будинку може бути лише три форми управління: безпосередньо співвласники, об'єднання співвласників та управитель. Водночас питання відносин між управителем та співвласниками багатоквартирних будинків залишалося неврегульованим.

Також  парламент ухвалив в цілому законопроект №7126 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби», яким передбачається зміна процедури призначення голів місцевих державних адміністрацій і їх заступників, а також виведення їх із категорії державних службовців.

Однак депутати не змогли відкликати  з порядку денного сесії законопроект № 6011 «Про антикорупційні суди». 8 листопада Президент Петро Порошенко звернувся з листом до Андрія Парубія із пропозицією утворити робочу групу із напрацювання законопроекту «Про антикорупційні суди» з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

За словами Глави держави, подання та реєстрація нового законопроекту є неможливим через законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради України, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-