Призначення губернаторів: Рада не схотіла

Призначення губернаторів: Рада не схотіла "здавати назад"

Укрінформ
Верховна Рада відмовилася скасувати прийняття в цілому законопроекту №7126 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби", яким передбачається зміна процедури призначення губернаторів.

За прийняття відповідного проекту постанови №7126-П проголосувало 29 депутатів, при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Тепер голова парламенту Андрій Парубій зможе підписати текст прийнятого закону і направити його Президенту Петру Порошенко.

Автор проекту постанови Олена Шкрум від фракції "Батьківщина" пропонувала скасувати рішення парламенту про прийняття законопроекту через порушення Регламенту Ради.

Як повідомлялось, 9 листопада Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект №7126 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби", зареєстрований депутатами від депутатської групи "Воля народу".

Прийнятим законом передбачається , що закон "Про державну службу" не поширюється на голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників.

Читайте також: Призначення губернаторів: Рада змінила "правила гри"

Даними змінами вилучена також норма про те, що голів місцевих державних адміністрацій призначає і звільняє Президент за поданням уряду, а пропозиції щодо кандидатур на ці посади вносить в Кабмін комісія за результатами конкурсного відбору.

Окрім того парламент вніс зміни в процедуру призначення керівників центральних органів виконавчої влади, що не входять до складу Кабінету міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-