Чалий розповів, що конкретно передбачає оборонний бюджет США для України

Чалий розповів, що конкретно передбачає оборонний бюджет США для України

Укрінформ
Бюджет на оборонні витрати Сполучених Штатів, який ухвалює виділення Україні $350 млн в якості військової допомоги, значною мірою розширює напрями цієї підтримки.

Так прокоментував досягнення Сенатом і Палатою представників США узгодженого законопроекту Посол України в Вашингтоні Валерій Чалий.

"Оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає $350 млн на безпекову допомогу Україні та суттєве розширення її напрямів", - написав дипломат у коментарі на офіційній сторінці Facebook.

Він підкреслив, що проект закону санкціонує надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру.

"Вперше пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони", - зазначив український посол.

Читайте також: У Конгресі США узгодили оборонний бюджет із $350 млн для України

До законопроекту також включені кошти на реабілітацію українських поранених у медичних установах США, навчання та підготовка українських медичних фахівців у цій сфері.

"Позиція обох палат американського парламенту вкотре підкреслює високий рівень двопалатної і двопартійної підтримки України в протистоянні агресії Кремля", - наголосили в Українському посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, у середу комітети з питань Збройних сил Сенату і Палати представників США прийняли узгоджений проект закону про “Бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони”. Документ дозволяє виділення $350 млн "для надання Україні допомоги в галузі безпеки, включаючи оборонну летальну допомогу".

Для остаточного затвердження законопроект має пройти загальне голосування в Палаті представників і Сенаті, після чого підписаний президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-