Дуда планує відвідати Україну у грудні

Дуда планує відвідати Україну у грудні

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда планує відвідати Україну в грудні.

Про це заявив міністр канцелярії глави польської держави Кшиштоф Щерський, повідомили кореспондентові Укрінформу у прес-службі президента Польщі.

“Візит до Харкова є у календарних планах президента на грудень цього року”,- заявив Щерський.

Він зазначив, що це буде робочий візит з метою проведення переговорів з керівництвом України і представниками ОБСЄ в контексті участі Польщі як непостійного члена в 2018-2019 роках в засіданнях Радбезу ООН.

Читайте також: Варшава хоче підняти на вищий рівень "історичний" діалог із Києвом

Як зауважив Щерський, це питання у геополітичних інтересах Польщі.

Водночас він визнав, що польсько-українські відносини не обмежуються виключно питаннями безпеки.

Міністр канцелярії президента РП зазначив, що польська сторона вбачає негативну еволюцію поглядів України щодо Польщі в історичному контексті, а також погіршення відносин Києва з іншими східноєвропейськими сусідами.

“Ці факти президент бере до уваги при оцінці перспектив польсько-українських відносин”,- констатував польський урядовець.

Читайте також: Глава МЗС Польщі розповів, яка мета візиту Дуди в Україну

Щерський повідомив, що декілька днів тому Дуда узгодив з прем'єр-міністром Беатою Шидло питання щодо проведення консультацій перед рішенням про здійснення візиту до Харкова й очікує, що МЗС Польщі передасть йому свої формальні пропозиції.

Як зауважив міністр канцелярії президента РП, під час візиту до Харкова Дуда хотітиме відвідати могили загиблих від рук НКВС поляків у Старобільську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-