Конференція Україна-НАТО щодо гібридних загроз відкривається у Варшаві

Конференція Україна-НАТО щодо гібридних загроз відкривається у Варшаві

Укрінформ
Платформа практичної співпраці щодо протидії гібридним загрозам Україна-НАТО запрацює у четвер, 26 жовтня, у Варшаві.

Створення цієї платформи є одним з головних елементів комплексного пакету допомоги для України (Сomprehensive Assistance Package CAP for Ukraine), затвердженого на варшавському саміті НАТО в 2016 році, інформує Бюро національної безпеки Польщі (BBN).

“У рамках платформи конференції, яку організовує BBN і МЗС Польщі, візьмуть участь понад сто експертів з Польщі, країн НАТО і країн-партнерів Альянсу, секретаріату РНБО України, українського парламенту та Національного інституту стратегічних досліджень Польщі”, - йдеться в повідомленні BBN Польщі.

Зазначається, що дискусію відкриють голова BBN Павел Солох, заступник голови РНБО України Олександр Литвиненко, заступник генсека НАТО з політичних питань Джеймс Аппатурай і заступник глави МЗС РП Бартош Ціхоцький.

Читайте також: НАТО планує створити дві нові структури на випадок конфлікту з Росією - WSJ

У рамках конференції відбудуться наступні експертні дискусії: політика безпеки в середовищі гібридної війни - стратегічна перспектива; стратегічне управління в умовах гібридної війни - досвід з російсько-українського конфлікту; практичні аспекти гарантування національної безпеки в середовищі гібридної війни.

Метою платформи є створення механізму стратегічного й експертної співпраці НАТО й України у справах, що стосуються протидії гібридним загрозам.

“Україна, протидіючи російській агресії, набула унікального досвіду, що стосується функціонування держави в умовах гібридної війни, який є цінним для країн НАТО, особливо тих, стабільність яких є важливою для Альянсу з політичних і стратегічних поглядів”,- підкреслює BBN Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-