Мінгареллі назвав чотири складові ефективного впровадження асоціації з ЄС

Мінгареллі назвав чотири складові ефективного впровадження асоціації з ЄС

Укрінформ
Посол Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі запропонував українській владі чотири складові щодо ефективного впровадження Угоди про асоціацію України з ЄС та моніторингу стану її виконання.

Про це він зазначив, виступаючи на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш досвід говорить про те, що необхідно виконати чотири умови для ефективного впровадження Угоди про асоціацію", - сказав посол.

Зокрема, за його словами, першою такою умовою є забезпечення потужної координації між різними міністерствами, які задіяні до впровадження Угоди про асоціацію.

Крім того, він наголосив на важливості залучення парламенту до роботи на ранніх етапах у виконанні положень.

"Щороку уряд і ВР мають визначати план дій пріоритетних заходів, які мають бути спільно виконані, перед кожною сесією уряд має чітко визначати пріоритетні заходи, які мають бути прийняті парламентом", - пояснив Мінгареллі.

Дипломат назвав необхідними умовами і регулярні зустрічі між усіма зацікавленими сторонами — урядом, профільними міністерствами, комітетами ВР і Представництвом ЄС в Україні.

Читайте також: Асоціація з ЄС: План заходів передбачає дві тисячі конкретних завдань

Він також відзначив, що для впровадження Угоди потрібно забезпечити ефективну комунікацію уряду з пересічними українцями щодо переваги євроінтеграції.

Водночас Мінгареллі привітав ухвалення урядом плану дій та затвердження моніторингу й комунікаційної стратегії щодо виконання Угоди про асоціацію та пообіцяв зі свого боку докласти всіх зусиль для забезпечення ефективного впровадження Угоди.

Як повідомляв Укрінформ, уряд на засіданні у середу схвалив пакет рішень, необхідних для виконання та контролю за впровадженням Угоди про асоціацію Україна-ЄС, серед яких план виконання Угоди, Стратегія комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки та затвердження національного механізму координації взаємодії органів державної влади з метою захисту фінансових інтересів України та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-