США можуть збільшити допомогу для України в 2018 році - Чалий

США можуть збільшити допомогу для України в 2018 році - Чалий

Укрінформ
У проекті державного бюджету Сполучених Штатів на 2018 фінансовий рік закладена фінансова допомога для України в такому ж, якщо не в більшому розмірі, ніж у 2017-му, тому всі розмови про скорочення підтримки є політичними спекуляціями.

Такий коментар висловив у понеділок в Вашингтоні посол України в США Валерій Чалий, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, аби те, що розповсюджується у внутрішньополітичній боротьбі в Україні – стосовно начебто скорочення допомоги з боку Сполучених Штатів – не сприймалося в Україні за чисту монету. Факти говорять про інше: на сьогодні є рішення в Сенаті – виділити не менше, й навіть більше (фінансів на підтримку України – ред.), ніж минулого року", - зауважив дипломат.

Він уточнив, що зараз це питання розглядається в Палаті представників. "Моя зустріч у Комітеті з питань асигнувань показала, що там також буде приблизно така ж цифра (як і в Сенаті – ред.)", - зазначив Чалий.

У результаті, за його словами, в загальному бюджеті слід очікувати рівень підтримки не менший, ніж був прийнятий на цей рік. "Тобто, ми матимемо таку саму підтримку і, я думаю, вона навіть буде збільшена"- підкреслив український посол.

Читайте також: The Washington Post закликає до наступного кроку США у військовій підтримці України

Він нагадав, що Україна вже має виділену допомогу в розмірі $150 млн від Пентагону на навчальні програми української армії та на сили спеціальних операцій. Посол також зауважив, що зараз очікуються додаткові кошти на контрбатарейні радари, протимінне та контрснайперське обладнання, БПЛА та інші засоби.

Водночас, Чалий підкреслив, що не варто зосереджувати увагу лише на виділенні допомоги, хоча ці $600 млн щороку є важливим чинником. "Але нам треба зараз переходити на інший рівень співпраці зі Сполученими Штатами. Це спільне виробництво боєприпасів, озброєнь, і виставка AUSA, на якій Укроборонпром представляв зразки нашої продукції, говорить про те, що у нас є можливості", - зауважив дипломат.

У цьому зв'язку він висловив сподівання на появу нових двосторонніх проектів уже наступного року у сферах літакобудування, виробництва важкої техніки, а також кібербезпеки.

"Я сподіваюсь, що Україна в майбутньому буде найбільш важливою країною регіону для того, щоб гарантувати безпеку в цій частині світу", - наголосив посол України в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-