Гройсман і Філіп домовилися знайти гроші для демаркації кордону

Гройсман і Філіп домовилися знайти гроші для демаркації кордону

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп обговорив зі своїм українським колегою Володимиром Гройсманом хід реалізації порядку денного двосторонніх відносин, а також перспективи їх поглиблення.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі уряду Молдови за підсумками телефонної розмови, що відбулася між главами урядів двох країн.

"Прем'єр Павло Філіп привітав свого українського колегу Володимира Гройсмана у зв'язку з 25-річчям Договору про добросусідство, дружбу та співпрацю між Україною і Молдовою, висловив надію на поглиблення двосторонніх відносин в інтересах громадян обох держав", - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті, глава уряду Молдови зазначив значущість реалізації підписаних нещодавно в Кишиневі двосторонніх угод, особливо підкресливши, що Молдова завершує підготовку угоди про введення спільного митно-пограничного контролю з усього периметру українського для Молдови кордону.

Читайте також: Україна і Молдова ухвалили план демаркації кордону на 2018 рік

Гройсман і Філіп привітали відновлення діяльності Комісії з демаркації державного кордону, останнє засідання якого відбулося 17-18 жовтня цього року в Кишиневі. Сторони домовилися знайти додаткові бюджетні кошти для продовження процесу демаркації кордону.

Глави урядів Молдови і України обмінялися також думками щодо співпраці у сфері захисту екосистеми річки Дністер, пошуку оптимальних рішень з лібералізації транспортного сполучення між двома країнами і швидкого відкриття автомобільного мосту "Унгри-Бронниця" на річці Дністер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-