Законопроект про створення антикорупційних палат відкликали з Ради

Законопроект про створення антикорупційних палат відкликали з Ради

Укрінформ
Народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв відкликав свій законопроект щодо створення так званих антикорупційних палат у зв'язку із рекомендаціями Венеціанської комісії.

Про це він сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я підписав лист до голови Верховної Ради про відкликання на минулому тижні", - повідомив Алєксєєв.

Він пояснив, що Венеціанська комісія рекомендувала, щоб був розроблений єдиний законопроект Радою з питань судової реформи при Президентові і був внесений главою держави.

"Цей законопроект буде найближчим часом розроблений та внесений. Я відкликав свій законопроект, і це був перший крок для того, щоб Президент вніс свій законопроект", - підкреслив нардеп.

Він також закликав авторів іншого альтернативного законопроекту також дослухатись до висновків Венеціанської комісії та відкликати також свій проект.

Алєксєєв також зазначив, що процедура відкликання законопроектів була б найбільш ефективною і дозволила б швидко зареєструвати законопроект Президента.

Читайте також: Порошенко просить Раду якнайшвидше узгодити законопроект про антикорупційний суд

Як повідомлялося, на розгляд парламенту було внесено два законопроекти № 6011 (авторства Оксани Сироїд та Івана Крулька) та № 6529 (авторства Алєксєєва). Венеціанська комісія критично висловилась щодо обох законопроектів, відзначивши, що законопроект Алєксєєва передбачає створення окремих палат, окремого суду, у той час як законопроект Сироїд-Крулька викликає сумнів щодо його відповідності Конституції та політизує процес призначення суддів, що суперечить принципу незалежності судової влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-