Порошенко просить Раду якнайшвидше узгодити законопроект про антикорупційний суд

Порошенко просить Раду якнайшвидше узгодити законопроект про антикорупційний суд

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликає нардепів створити робочу групу для напрацювання нового законопроекту про антикорупційний суд і узгодити текст документа з ним.

Про це сказала у вівторок у розмові з журналістами представник Президента у Верховній Раді, заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За рекомендаціями Венеціанської комісії Президент закликає парламент, Голову Верховної Ради напрацювати новий законопроект про антикорупційний суд і подати Президентові його на погодження і внесення до ВР як невідкладний. Цей документ має бути узгоджений з усіма фракціями і тоді Президент внесе його до Верховної Ради як невідкладний", - зазначила Луценко.

У зв'язку з цим, за її словами, Президент закликає фракції і опозиції, і коаліції зібратися, створити робочу групу, провести консультації і подати Президентові погоджений документ.

Луценко також нагадала, що у проекті бюджету на 2018 рік за наполяганням Президента вже передбачена відповідна сума для створення і фінансування антикорупційного суду.

Читайте також: Геращенко вважає, що нардепи поплутали роботу депутата і стрімера

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня Венеціанська комісія оприлюднила свій висновок щодо законопроектів про антикорупційні суди, які були направлені до комісії Головою Верховної Ради України для проведення експертизи щодо відповідності внесених до парламенту законопроектів стандартам Ради Європи.

Згідно з висновками комісії, законопроекти про антикорупційний суд, які зареєстровані у ВР, мають бути відкликані, і натомість свій законопроект має зареєструвати Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-