Канада своєю підтримкою України надсилає сигнал стримування Росії – міністр оборони

Канада своєю підтримкою України надсилає сигнал стримування Росії – міністр оборони

Укрінформ
Активна співпраця між Україною і Канадою допомагає стримати агресивну поведінку Росії.

Про це під час зустрічі з українською громадою заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За допомогою нашої торговельної угоди, військового партнерства, культурних зв’язків і співпраці з НАТО Канада надсилає дуже потужний сигнал стримування Росії», - сказав Саджан.

Він наголосив, що Канада навмисно розмістила свої війська у Латвії, аби «не допустити повторення подій на Донбасі у країнах Балтії».

За його словами, саме сильна Україна є найкращою ілюстрацією провальності дій Росії. «Канада продовжуватиме стояти поруч із Україною сьогодні, завтра і ще довгий час», - підсумував Саджан.

Як повідомлялося, Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня цього року. Канада негайно скасувала 98% мит на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт зросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Читайте також: У Канаді висловили “обережний оптимізм” щодо миротворчої місії ООН на Донбасі

Нагадаємо також, що під час саміту НАТО у 2016-ому році Канада погодилася направити свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який нині перебуває у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Велика Британія, які вже розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-