Омелян запевняє, що його декларація

Омелян запевняє, що його декларація "чиста"

Оновлено
Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян відкритий до співпраці з правоохоронними органами та готовий довести Національному антикорупційному бюро, що ніяких порушень не вчиняв.

Про це прес-секретар міністра Марина Томко написала у Facebook

"Міністр інфраструктури відкритий до співпраці з правоохоронними органами, зокрема, з ГПУ, СБУ, НАБУ. Він готовий дати відповідь на всі запитання детективів НАБУ, а також надати всі документи, які засвідчують, що жодних порушень з його боку не було", - зазначила Томко.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро почало розслідування за підозрою в незаконному збагаченні  міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Детектив НАБУ звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

У ході досудового розслідування було встановлено, що починаючи з 10 грудня 2016 року Омелян, його дружина та їхній син почали проживати в будинку орієнтовною вартістю 7 мільйонів гривень, який на праві приватної власності належить двоюрідній племінниці дружини Омеляна.

Водночас за  інформацією з Державної фіскальної служби, двоюрідна племінниця дружини Омеляна не має доходів, які б дозволили їй купити такий будинок.

Крім того, повідомляється, що у період з 23 березня 2009 року по 23 березня 2011 року мати двоюрідної племінниці дружини Омеляна видавала довіреність Омеляну на право керування автомобілем марки Lexsus RX 350.

Читайте також: НАБУ почало розслідування проти Омеляна

Водночас у своїй декларації  за 2016 рік Омелян не вказав, що має  право користування будинком, у якому мешкав з родиною.

Також досудове розслідування встановило, що Омелян не вказав у своїй декларації автомобіль "BMW X5" 2015 року випуску, орієнтовною вартістю 1,59 мільйона гривень, яким користується з 2015 року і який належить братові міністра.

Чинний міністр інфраструктури Володимир Омелян перебуває на посаді з 14 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-