Росія розігрує вже десятий сценарій повернення у ПАРЄ – нардеп

Росія розігрує вже десятий сценарій повернення у ПАРЄ – нардеп

Ексклюзив
Укрінформ
Росія в Парламентській асамблеї Ради Європи веде велику гру, використовуючи всі можливості, щоб повернутися в ПАРЄ.

Про це в коментарі Укрінформу заявив член української делегації в ПАРЄ Борислав Береза.

"Це велика гра. Вони (РФ - ред.) розігрують сценарій. Дуже правильний сценарій з точки зору досягнення їх результату. Біда в тому, що спочатку вони протягають свого голову ПАРЄ на період, що залишився, розуміючи, що Емануель Зінгеріс у жодному разі не допустить таких варіантів. Потім вони починають нав'язувати дуже комфортне пояснення, чому слід повертати Росію до сесійного залу. Потім через соціалістів намагаються розігрувати свої схеми. На моїй пам'яті це 10 або 12 сценарій спроби повернути Росію", - пояснив Береза.

Він підкреслив, що Росія продовжуватиме свої спроби повернутися в ПАРЄ і використовуватиме для цього будь-які можливості.

Читайте також: У "мовному питанні" потрібен толерантний підхід - депутат ПАРЄ

"Тут (в ПАРЄ - ред.) значна кількість російських лобістів, сателіти російські, тут ті, хто працюють з Росією і отримують за це фінансові дивіденди. Вони не будуть відмовлятися від своїх інтересів", - сказав він.

"Три роки ми перемагаємо російську делегацію. Вони теж вчаться, вони роблять висновки. Те, що ми бачимо, - це реалізація чергового сценарію, який вони зараз намагаються реалізувати... Фактично ми щоразу зупиняємо руками вантажівку, що летить", - сказав Береза.

Він вважає, що про результати роботи в ПАРЄ не слід судити поняттями "перемога" чи "зрада", оскільки процес протидії спробам Росії просувати свої інтереси в ПАРЄ тривалий і вимагає активізації - як підтримки з боку держави, так і активності МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-