Визнання РФ агресором заблокувала «російська агентура» у Раді - Турчинов

Визнання РФ агресором заблокувала «російська агентура» у Раді - Турчинов

Укрінформ
Блокування трибуни і президії Верховної Ради під час розгляду законопроекту, який передбачає визнання Росії країною-агресором, не мало жодного обгрунтування.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На превеликий жаль, російська агентура, яка працює в парламенті, провокувала блокування без будь-яких підстав, без будь-якої аргументації президії Верховної Ради, що призвело до зриву парламентського засідання. І в результаті ганебно Верховна Рада не змогла схвалити закон, який визначав Росію країною-агресором», - заявив Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що у першій частині статті 7 законопроекту, проти якої виступали опозиційні фракції, не йшлося про визнання Мінських угод.

Читайте також: Сюмар побачила у Раді старт виборчої кампанії

«Хочу підкреслити, що саме про пріоритет безпекових питань ішлося в тій статті. Не говорилося про визнання Мінських угод, якихось інших угод - це інше питання і це не було предметом закону», - наголосив Турчинов.

Він також назвав «свідомою провокацією» блокування трибуни.

«Жодних аргументів, в тому числі посилання на першу частину статті 7 не працювало тому, що погодилися питання зняти. І саме тому я вважаю, що немає ніяких виправдань сьогоднішньому блокуванню трибуни і зриву голосування за визнання Росії агресором», - зазначив керівник Радбезу.

Як відомо, під час розгляду у парламенті проекту закону №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» представники фракцій «Самопоміч» та «Батьківщина» заблокували парламентську трибуну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-