Сюмар побачила у Раді старт виборчої кампанії

Сюмар побачила у Раді старт виборчої кампанії

Укрінформ
Народний депутат фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар вважає вандалізмом блокування парламентської трибуни.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Вандалізм - сьогодні тема дня. Тепер в президії парламенту. Аби заблокувати ухвалення закону, що визначає Донбас окупованою територією, а Росію - агресором. Популізм і словоблудство руйнує все», - заявила Сюмар.

Вона додала, що «старт виборчої кампанії виявився важливішим від країни і будь-якого змісту».

«Законопроект відредагований. Пункт про Мінські угоди звідти прибрали. І це нікого не цікавить. Цікавить лише яскрава картинка», - обурюється народний депутат.

Читайте також: У Раді заблокували трибуну, сталася бійка

Як повідомлялося, народні депутати з фракцій «Самопоміч» і «Батьківщина» заблокували президію Верховної Ради.

Парламент на вечірньому засіданні у четвер розглядає президентський законопроект "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Його представляє секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов

Відповідно до пояснювальної записки законопроект №7163 має створити нову правову основу для вирішення завдання з відсічі ворожій агресії на Донбасі, а у перспективі - для відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного кордону.

У ньому пропонується визначити правовий режим територій окремих районів Донецької та Луганської областей, на яких не діють органи влади України, як тимчасово окупованих територій, особливості захисту прав і свобод громадян України, які там проживають.

У четвер комітет ВР нацбезпеки та оборони рекомендував ухвалити Верховній Раді цей законопроект у першому читанні та прибрати з нього згадку про Мінські домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-