НФ висунув умову голосування за проект Порошенка про Донбас

НФ висунув умову голосування за проект Порошенка про Донбас

Укрінформ
Фракція "Народного фронту" вимагає прописати механізм верифікації виведення російських військ з Донбасу у президентському законопроекті щодо забезпечення державного суверенітету України над ОРДЛО.

Про це сказав керівник фракції Максим Бурбак під час розгляду законопроекту №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми наполягаємо між першим і другим читанням написати верифікацію або підтвердження факту виведення російських військ... Законопроект №7163 необхідно обов’язково доповнити положенням про те, що факт виведення російських військ, їхніх найманців з окремих районів Донецької й Луганської областей має засвідчуватися указом Президента, який він підписує лише на основі спільного подання міністра внутрішніх справ та міністра оборони України. Це друга умова нашого голосування за проект у другому читанні", – заявив Бурбак.

Читайте також: Сюмар побачила у Раді старт виборчої кампанії

Він додав, що умовою голосування за законопроект "Народним фронтом" є вилучення із законопроекту згадки про Мінські угоди.

Наразі Рада ще не поновила роботу, тривають консультації після сутичок біля президії і трибуни, які сталися під час розгляду законопроекту.

Як повідомлялося, раніше народні депутати з фракцій «Самопоміч» і «Батьківщина» заблокували президію Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-