Другий законопроект щодо Донбасу стосуватиметься виконання

Другий законопроект щодо Донбасу стосуватиметься виконання "Мінська" - Сюмар

Укрінформ
Голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що Президент України має внести два законопроекти щодо Донбасу і другий стосуватиметься продовження дії раніше ухваленого закону на виконання Мінських домовленостей. 

Про це вона сказала журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Наскільки я розумію, офіційна позиція підтверджує нашу інформацію, що будуть два окремі документи, вже є про це новина від Адміністрації Президента. Один документ реально буде стосуватися реінтеграції Донбасу, де ці території будуть визнані окупованими внаслідок російської агресії, де передбачається створення єдиного оперативного штабу командування та низка інших заходів, які дозволять ефективніше Україні захищатися від збройної агресії", - сказала Сюмар. 

Вона додала, що другий законопроект передбачатиме продовження дії закону, який був ухвалений на виконання Мінських домовленостей, де передбачена готовність України провести амністію за нетяжкі злочини, вибори на територіях, але після того, як Україна отримає контроль над окупованими територіями. 

"Другий законопроект, очевидно, викличе серйозніші дискусії в залі, аніж перший документ. Тому що перший документ є необхідним, необхідно визнавати, що це не АТО, а задіювати збройні сили для звільнення українських територій від окупанта", - додала Сюмар. 

Депутат додала, що "Народний фронт" заявляв про необхідність двох законопроектів. 

Читайте також: Порошенко внесе до Ради два законопроекти щодо Донбасу - нардеп

"Наскільки мені відомо, це була позиція і нашої фракції і наших лідерів, які говорили з Президентом, що неможливо змішувати дві категорії - з одного боку визнавати Росію агресором і території окупованими Росією, і водночас вводити в законодавче поле Мінські домовленості, які, на жаль, не є сьогодні суперефективними для звільнення української території. Тому напрацьована позиція - розділити ці два документи", - сказала Сюмар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-