Гопко сказала, що дозволить убезпечитися від

Гопко сказала, що дозволить убезпечитися від "миротворців" з Росії

Укрінформ
Законопроект про реінтеграцію Донбасу стане базою для запровадження миротворчої місії.

Про це голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко заявила журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"В цьому тексті законопроекту буде певна база під майбутню миротворчу місію... Зокрема, визнання російських окупаційних військ, записана у цьому законі термінологія - російська окупаційна влада. Відповідно до цього, Росія не може брати участь у миротворчій місії", - сказала Гопко.

Водночас вона зазначила, що у тексті законопроекту про реінтеграцію Донбасу не буде норми про миротворчу місію. 

Читайте також: В АП запевнили, що закон про реінтеграцію Донбасу внесуть у середу - Гопко

"Сама миротворча місія не буде відображена в тексті, але якщо законопроект (про реінтеграцію Донбасу - ред.) буде ухвалений як закон, то може стати базою для параметрів миротворчої місії, виставлення певних "червоних ліній", - сказала Гопко. 

Депутат додала, що спочатку в Україну має приїхати тимчасова оціночна місія представників секретаріату ООН для того, щоб зрозуміти, "які мають бути параметри миротворчої місії, скільки вона може коштувати".

Гопко також припускає, що законопроект про реінтеграцію Донбасу може бути розглянутий у Верховній Раді уже в четвер, 5 жовтня. Вона додала, що це можливо за умови, якщо Президент внесе документ у Раду вже завтра, визначить його як невідкладний, а комітет встигне його розглянути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-