Канада серйозно сприймає російську загрозу - міністр оборони

Канада серйозно сприймає російську загрозу - міністр оборони

Укрінформ
Канада дуже серйозно ставиться до будь-яких загроз для власного суверенітету з боку Росії і вживає заходів для захисту своїх союзників.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу розповів міністр оборони Канади Харджит Саджан.

«Наш уряд сприймає російську агресію дуже серйозно і відповідально ставиться до суверенітету над північними територіями. Через це ми не лише продовжили нашу місію в Україні на два роки, а й робимо багато іншого, наприклад очолили багатонаціональний батальйон в Латвії», - сказав Саджан.

За його словами, батальйон військ НАТО у повному бойовому спорядженні в Латвії «є показовим для Росії». «Ми також збільшили свою взаємодію із Альянсом, долучившись до авіапатрулювання над Румунією. Окрім цього, біля узбережжя Західної Європи перебуває наш бойовий фрегат», - наголосив глава оборонного відомства Канади.

«Канада хоче бути відповідальним партнером у світі й зменшити агресивність Росії. Хтось сказав, що Канада - це найбільш українська держава після самої України. Для нас це так і є», - зазначив Саджан.

Він додав, що канадці також хочуть грати позитивну роль на світовій арені. «Ми - народ, який усвідомлює свою відповідальність та роль на світовій арені. Тому ми зайняли дуже рішучу та відповідальну позицію у підтримці України», - зазначив глава оборонного відомства Канади.

Читайте також: Канада ще не готова говорити з Україною про безвіз - Климпуш-Цинцадзе

Також на початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями. За цей час канадці провели 130 навчальних курсів, до яких долучилися більше 5580 українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-