План Маршалла для України планують представити на саміті Східного партнерства

План Маршалла для України планують представити на саміті Східного партнерства

Укрінформ
На саміті Східного партнерства наприкінці листопада 2017 року має бути представлено готовий "План Маршалла для України" з його поетапною схемою реалізації.

Про це сьогодні, 14 вересня, заявив екс-прем'єр Литовської Республіки, співавтор "Плану Маршалла для України" Андрюс Кубілюс під час спільного українсько-литовського прес-брифингу за ініціативи "План Маршалла для України" про довгострокову фінансову підтримку реформ в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні якраз в Європейському парламенті на Комітеті закордонних справ обговорюється дуже важливий документ: так звана Резолюція з рекомендацій до саміту Східного партнерства. Саміт відбудеться наприкінці листопада. Якраз у цій резолюції вже йдеться про те, що ми і намагалися досягти: про План Маршалла і про мандат комісії ЄЇБ, щоб вони підготували конкретні документи", - розповів Кубілюс.

Читайте також: Кубілюс: План Маршалла - проміжний етап, поки Україна не має пропозиції членства в ЄС

За словами екс-прем'єра, вже зараз стоїть завдання - підготувати план з поетапною схемою його реалізації.

"Перед нами стоїть набагато більше завдання. Підготувати конкретніший проект, як цей план може втілюватися у життя. Над цим ми почали працювати дуже інтенсивно", - підкреслив литовський чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, ініційований Литвою "План Маршалла" для України націлений на залучення міжнародних фінансових установ і забезпечення зростання економіки в Україні до 5-7%. Розміри щорічного інвестування в економіку України мають становити близько 5 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-