Кубілюс: План Маршалла - проміжний етап, поки Україна не має пропозиції членства в ЄС

Кубілюс: План Маршалла - проміжний етап, поки Україна не має пропозиції членства в ЄС

Укрінформ
Ініційований Литвою проект "План Маршалла для України" стане проміжним інструментом для мотивації реформування економіки на той час, поки Україна не отримає членство у Європейському Союзі.

Про це заявив екс-прем'єр Литовської Республіки, співавтор "Плану Маршалла для України" Андрюс Кубілюс під час спільного українсько-литовського прес-брифінгу за ініціативи "План Маршалла для України" щодо довгострокової фінансової підтримки реформ в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, як ми знаємо, будучи членом Європейського Союзу, всю ситуацію в ЄС, який досі ще переживає деякі глибокі проблеми: Brexit, біженці тощо, поки що ми не бачимо, щоб Україні та іншим державам Східного партнерства найближчим часом запропонували перспективи членства у ЄС. Ми цю дійсність розуміємо. Ми боремося за те, щоб Україна та інші країни Східного партнерства якомога швидше отримали якраз ось таку перспективу", - заявив Кубілюс.

За словами чиновника, за останні роки як з боку України, так ЄС було зроблено багато. Зокрема, був отриманий безвізовий режим і почав працювати Договір про асоціацію.

"Питання стоїть, а що далі? Коли ми розуміємо, що пропозиція щодо членства у ЄС поки що не з`явилася на робочому столі, ми тоді запропонували ось цей План Маршалла як проміжний інструмент, для того щоб це дійсно допомогло тримати мотивацію до реформ як у суспільства, так і політиків", - констатував екс-прем'єр.

Читайте також: "План Маршалла” передбачає прискорення зростання економіки України до 7% - Кубів

Він зазначив, що щорічні плановані інвестиції у розмірі 5 млрд дол. будуть спрямовуватися не на стабілізацію ситуації, як це було раніше, а безпосередньо на розвиток української економіки.

"Якщо Україна отримає 5 млрд дол. річних інвестицій прямо у реальну економіку, а не на стабілізацію фінансової ситуації, куди йшли всі перші грошові суми, як і МВФ, так і ЄС, зростання української економіки вийде на рівень 6-7%. І це був би якраз той результат, для досягнення якого як раз мотивація на реформи буде підтримуватися", - резюмував Кубілюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-