Порошенко: Вірю, що ми можемо увійти до Шенгену

Порошенко: Вірю, що ми можемо увійти до Шенгену

Відео
Укрінформ
Україна має намір і далі поглиблювати співробітництво з Європейським Союзом задля розвитку держави та в подальшому – набуття членства в ЄС.

Про це Президент Петро Порошенко заявив під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу у Києві, інформує прес-служба глави держави.

"Ми будемо розширювати нашу співпрацю з Євросоюзом. Я вірю в те, що ми можемо увійти до шенгенського союзу. Я вірю в те, що ми можемо увійти до митного європейського союзу. Я вірю в те, що ми можемо увійти до єдиного енергетичного союзу. Вірю, що Україна буде членом єдиного авіаційного простору", - сказав він.

Порошенко зазначив, що це - "кроки перед тим, як буде відкрито для нас членство в ЄС, членство в НАТО". "Але для цього ми маємо з вами спільно, наполегливо і ефективно попрацювати – для того, щоб відповідати критеріям", - додав він.

Читайте також: Порошенко назвав подальші кроки України на шляху до членства в ЄС

Одним із прикладів продовження поглиблення співробітництва України з ЄС Президент назвав підтримку його ініціативи щодо скасування плати за роумінг для українських громадян у країнах Євросоюзу. "Ініціатива, яку я висунув рівно рік тому щодо роумінгу для українських громадян в ЄС, два дні тому була підтримана Європейським парламентом і уже увійшла в проекти документів на саміт "Східного партнерства", який цієї осені проходитиме у Брюсселі", - підкреслив глава держави.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-