Порошенко назвав подальші кроки України на шляху до членства в ЄС

Порошенко назвав подальші кроки України на шляху до членства в ЄС

Укрінформ
Подальшими кроками України після набуття чинності Угоди про асоціацію з Європейським Союзом є асоціація із Шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС, Спільного авіаційного простору та Єдиного цифрового ринку.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи зі щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У липні на cаміті Україна-ЄС українська сторона внесла на розгляд керівництва Євросоюзу нові ініціативи щодо стратегічного бачення довгострокового співробітництва. Це є і асоціація із Шенгенською зоною; приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС, вступ у дію Спільного авіаційного простору та Єдиного цифрового ринку”, - підкреслив Порошенко.

На його думку, реалізація цих ініціатив фактично перетворить східні кордони України на східні кордони Євросоюзу ще до того, як країна де-юре приєднається до ЄС.

Читайте також: Послання Президента до Верховної Ради

Глава держави переконаний, що внаслідок такої стратегії Україна максимально наблизиться до критеріїв членства в Євросоюзі. 

“Україна буде секторально інтегрована з ЄС, майже як будь-яка країна Євросоюзу. І тоді питання про членство стане лише формальним питанням часу”, - наголосив Президент.

Як повідомлялося, 1 вересня у повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію України з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-